четвер, 30 квітня 2015 р.

Вони – безсмертні

«За мир у всьому світі – це значить за життя»


29 квітня, вшановуючи подвиги ветеранів, які не задумуючись віддавали своє життя задля світлого майбутнього і мирного неба над головою мільйонів людей, працівники бібліотеки-філії №10 в школі №24 організували зустріч-бесіду «За мир у всьому світі – це значить за життя» з ветераном праці, старшим інженером зв’язку укртелекому, заслуженою пенсіонеркою, донькою Ганни Хотовицької – учасниці партизанського підпілля – Ніною Тарасюк, а також із завідуючою постановчою частиною народного театру Хмельницького міського будинку культури, ветераном праці, заслуженою пенсіонеркою Ніною Гоїк.

Все далі й далі відходять у минуле роки німецько-радянської війни, але ніколи не згасне пам'ять про всіх тих, хто мужньо захищав свій рідний край, про тих, хто мужньо витримував усі лихоліття війни і зміг зберегти найдорожче – мир, людяність і національну гідність. Яку потрібно мати мужність, силу волі й сміливість, щоб закрити своїм тілом ворожу амбразуру, знаючи, що ти врятуєш своїх однополчан, чи вибухнути разом із літаком на фашистських складах, щоб ворожі танки, літаки, боєприпаси не досягли нашої території. Чи мати мужність, як юні герої, ще зовсім діти, не видати під жорстокими тортурами інформацію про товаришів, закрити своїми грудьми бійця, шпигувати, добуваючи корисні відомості, як це робила Ганна Костянтинівна, рятувати та переховувати поранених, підривати залізниці.
Лише пожовтілі фотокартки, воєнний квиток, нагороди нагадують про матір, батька, дідуся, бабусю. Всі, хто боронив рідний край, жили і загинули заради нашого світлого майбутнього. Вони – безсмертні, бо людина живе доти, доки її пам’ятають. Сьогодні ми не в змозі розповісти про всіх учасників війни, але кожен із них заслуговує нашої поваги і вдячності. Тож пам’ятаймо їх, і для них це буде найвища нагорода.

пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

На порозі професійного вибору

"Поради неповнолітнім у виборі професії "



23 квітня у приміщенні бібліотеки-філії №11 Хмельницької міської Централізованої бібліотечної системи відбулася профорієнтаційна зустріч  дев’ятикласників СЗОШ №27 та студентів Хмельницького професійного ліцею.
Студенти розповіли про переваги обраних професій, продемонстрували колекцію одягу «Червоний мак», яка зайняла друге місце на Всеукраїнському конкурсі «Калинове намисто».

Презентували свої картини «Ніч на Івана Купала» та «Зимова казка», виконані у техніці холодний батік. А лауреат четвертого Всеукраїнського конкурсу «Пісня над Бугом» 2015 року, дипломант Всеукраїнського конкурсу «Травневий зорепад», студент 3-го курсу Білоокий Микола порадував присутніх знаменитою піснею Alessandro Safina «Luna».

«Дуже часто у випускників шкіл архаїчні уявлення про деякі професії і живе спілкування допомагає виправити хибні переконання. У процесі зустрічі діти дізналися про те, що престижні і гарно оплачувані професії – це не тільки юрист чи, наприклад, економіст.
Опанувавши гарну робочу спеціальність того ж слюсаря з експлуатації та ремонту газового устаткування, випускник без особливих труднощів зможе найти роботу за спеціальністю з гарною зарплатою. Оскільки зараз усі міняють застаріле газове обладнання і є потреба в кваліфікованих спеціалістах», – розповідає Ірина Браславець, керівник гуртків Хмельницького професійного ліцею.
«Сьогодні школярі зустрілися зі студентами і їх уявлення про деякі професії змінилися, – зазначає Інна Герман, завідуюча бібліотекою-філією №10. – Ми спільно з працівниками бібліотеки-філії №11 розробили анкети, які допоможуть визначити уподобання сучасних випускників. Це допоможе нам зрозуміти, яких спеціалістів доцільно запрошувати на наші зустрічі, щоб випускники отримали якомога більше інформації про популярні серед молоді професії».

середу, 22 квітня 2015 р.

До свята Землі

Еко-мандрівка «Природа – наша мати, треба її оберігати»



У переддень святкування Дня Землі працівники бібліотеки-філії №10 провели еко-мандрівку «Природа – наша мати, треба її оберігати» із учнями 3-В класу СЗОШ №27.
У цей день у різних країнах за традицією лунає Дзвін Миру, закликаючи людей відчути всепланетну спільність і докласти зусиль до захисту миру на планеті та збереження краси.
Найбільшу насолоду і радість, найпалкішу любов до рідного краю, до життя викликає у нас природа. Вона завжди чарувала і чарує, хвилювала і хвилює людину. Шепіт голубої води, зелених дібров, спів пташок, запах квітів – усе це дороге серцю і ні з чим його неможливо порівняти.
Школярі грали в цікаві ігри «Яблуко-загадка» та «Птахи, риби, звірі, квіти, дерева»; мандрували природою сьогодення, коли повітря стає п’янким від пахощів квітів, коли все оживає, відновлюється життя; переглянули мультики «Уроки мудрої тітоньки сови», «Груші, що впали з неба» та «Листочок». А коли діти почули звучання дитячих пісень «Дощик», «День народження грибочків», то разом із дорослими пустилися танцювати, а також підспівували в такт. 




вівторок, 21 квітня 2015 р.

Увага! Увага! Увага! Проект.

 «Рідний край у словах і барвах»



Розпочався прийом заявок для участі в освітньо-культурному проекті «Рідний край у словах і барвах», який триватиме до 31 травня 2015 року.
Метою проекту є екологічне і патріотичне виховання молодого покоління.
Ми пропонуємо дитячій і студентській аудиторії створити разом із професійними письменниками спільний інформаційно-культурний продукт.


Долучення:
Anketa_pysmennyka.doc
Anketa-shkolyara-studenta.doc



Акція

Молодь, Увага! Для вас відеоопитування “BOOK-симпатія”!




З 17 по 29 квітня бібліотеки-філії №10 та №11 Хмельницької міської ЦБС набирають учасників для відеоопитування “BOOK-симпатія”!
Приходь в бібліотеку та стань учасником відеоопитування – покажи місту свою улюблену книгу!
Взяти участь можна у бібліотеці-філії №10, яка знаходиться за адресою: вул. Тернопільська, 32.
Або у біблітеці-філії №11 Хмельницької міської ЦБС, яка знаходиться за адресою: Львівське шосе, 47\2.

четвер, 9 квітня 2015 р.

День інформації:

«Родина народів ЄС»


9 квітня бібліотека-філія №10 ім. Д. М. Брилінського, святкуючи місяць дружби з ЄС, у рамках року Європи в Україні «Країни Європейського Союзу – сусідки України: Польща, Словаччина, Угорщина, Румунія», провела День інформації «Родина народів ЄС».
До бібліотеки були запрошені учні 7-А класу СЗОШ №27, які разом із класним керівником Галиною Павлунік та шкільним бібліотекарем Людмилою Вітязь мандрували по 27-ми європейських країнах, що об’єдналися заради миру і процвітання.
Насолоджувалися пейзажами, курортами, фортецями і замками, архітектурними пам’ятками, церквами, музеями, морями, океанами, культурою, історією. Прикрасою заходу стала книжкова виставка «Європа – обрії співробітництва», яку підготувала бібліотека-філія №11.
Супровідними матеріалами до Дня інформації був гімн Євросоюзу, перегляд відео про Євросоюз. Також було проведено вікторини: «Що я знаю про Європу», «Сторінками Європейського Союзу». А на завершення школярі читали молитву за мир в усьому світі. Усі присутні були вдячні бібліотекарям за проведений захід.