пʼятницю, 21 серпня 2015 р.

Історично - патріотична година:

"Вірю в майбутнє твоє, Україно!"


Із тисяч народів і народностей світу майже 200 виросли в нації – створили свої держави й домоглися визнання світової спільноти, серед них – Україна.
У духовному і політичному житті кожного народу є події й роки, які назавжди входять в його історію, свідомість, визначають характер буття, місце і роль у світових цивілізаційних процесах. Тепер маємо і в нашій історії такі події, що перед усім світом засвідчили прагнення українського народу до вільного, щасливого, заможного життя. А рік той – тисяча дев’ятсот дев’яносто перший.
Сьогоднішній День Незалежності України прийшов як результат тисячолітньої боротьби українського народу за право мати свою національну державу, яка повинна стати запорукою успішного культурного і політичного розвитку суспільства.
20 серпня працівники бібліотеки-філії №10 провели для своїх юних читачів історично-патріотичну годину «Вірю в майбутнє твоє, Україно». Користувачі бібліотеки поглибили свої знання з історії України, державотворення, про державні символи України, про день проголошення незалежності нашої держави. Усі присутні взяли участь у конкурсі на знання історії незалежності. У фойє бібліотеки кожен охочий може переглянути книжкову виставку «Від Київської Русі до незалежної держави».
Незалежність нашої країни стала реальністю. Україна має свій герб, прапор, гімн і державну мову. Акт проголошення незалежності завершив тисячолітні прагнення українського народу до волі, до створення своєї суверенної держави.
Зміст нашої державної незалежності визначаємо ми. Своєю працею, інтелектуальними злетами, вірою в Україну. І співати мало «ще не вмерла…», і радіти мало, що не вмерла, треба жити, щоб жила вона.