пʼятницю, 23 жовтня 2015 р.

Тиждень Інтернету

"Інтернет найшвидший і найзручніший спосіб передачі інформації"


ХХІ століття сьогодні називають інформаційним століттям та століттям електронної інформації. Для нього характерне агресивний наступ інформаційних технологій та «розповзання» електронної інформації. Йде глобальна інтернетизація, що стає вирішальним фактором усіх сфер життєдіяльності.
Кількість користувачів Інтернету в Україні щомісяця збільшується на 200 тисяч і становить близько 1,5 млн. осіб. 23 жовтня для користувачів 3-А класу СЗОШ №27 ім. Д. Іваха провели бесіду:"Інтернет найшвидший і найзручніший спосіб передачі інформації"(в рамках проведення тижня Інтернету). Кірик Ліля Василівна (вчитель початкових класів) наголосила на тому, що: "діти вам пощастило жити в час небувалого злету науково-технічного прогресу, жити у столітті інформації, адже головний позитив інформаційних технологій - оперативна передача інформації". 
 

Тиждень Інтернету

Книга і Інтернет найкращі друзі людини

Головними джерелами інформації в XXI столітті є книга і комп’ютер. Щоб бути освіченою, сучасною людиною необхідно не тільки читати книги, але і знати Інтернет, вміти правильно користуватися його благами. Тому ми вирішили запропонувати нашим користувачам 22 жовтня 2-А класу СЗОШ №27 ім. Д. Іваха прийняти участь у годині спілкуванні: Книга і Інтернет найкращі друзі людини(в рамках проведення тижня Інтернету).  Під час заходу з присутніми бібліотекар вела розмову про роль книги, бібліотеки і комп’ютера в інформаційному суспільстві. Сучасний комп’ютер пише музику і вірші, малює, грає у шахи, розмовляє. Він практично вміє робити все, що і людина. Останнє досягнення комп’ютерних технологій – «жива» книга. І тут вгору піднявся ліс рук і діти зазначали, що книга залишиться, адже для більшості читачів комп’ютер не по кишені, настане час коли друкована книга стане раритетом і буде значно дорожчою за комп’ютер. Кірик Ліля Василівна (вчитель початкових класів)наголосила на тому, що бібліотека завжди була і на далі збережеться, як інтелектуальний та інформаційний центр. Адже вміння вибирати книгу чи знаходити інформацію за допомогою компютера це справжнє велике мистецтво. А оволодіти ним допоможе бібліотека показуючи вам шлях до знань, духовності і всебічного розвитку. 

середу, 21 жовтня 2015 р.

У нашій бібліотеці стартує ТИЖДЕНЬ ІНТЕРНЕТУ


«Інтернет відкриває усі двері у світ дивовижних знань»




21 жовтня, у рамках Тижня Інтернету, працівники бібліотеки-філії №10провели бесіду «Інтернет відкриває усі двері у світ дивовижних знань» для учнів 4-Б класу СЗОШ №27 імені Д. Іваха. Школярі ознайомилися з історією виникнення і можливостями Інтернету. Усім присутнім роздали пам’ятки з правилами спілкування в Інтернеті.
Під час бесіди бібліотекар також звернула увагу учнів на безпеку спілкування в Інтернеті. Адже це наймасовіше і найоперативніше джерело інформації, яке є прогресивним засобом спілкування і комунікації.
Масовий захід супроводжувався слайд-шоу на задану тему. Юні користувачі книгозбірні з вогником в очах брали активну участь в діалозі, а також поділилися думкою про те, що Інтернет – найбільше у світі джерело інформації і розваг, величезний простір для творчості, незамінний помічник у навчанні.

вівторок, 20 жовтня 2015 р.

Свято казки

«Світ чарівних казок»



19 жовтня працівники бібліотеки-філії №10 ім. Д. М. Брилінського для користувачів 5-А класу СЗОШ №27 ім. Дмитра Іваха провели огляд літератури «Світ чарівних казок». Тисячі років живе на світі казка – мудрий учитель, даруючи оптимізм і віру в перемогу добрих сил над злими. Люблять її усі: діти, дорослі і навіть літні люди.

Затишно дітям у пазусі казок,
Отак би й слухав про царя Салтана
Або про те, як весело козак
Обманював турецького султана,
Про карих коней з полуменем грив,
Про чаклуна, що все на світі може!
І хто б там що не говорив,
А згине зло і правда переможе!

Так сказала про казку українська поетеса Ліна Костенко.

Тож бібліотекарі, використовуючи казку, довели, які переваги мають чесність, терпіння, слухняність і які біди переслідують тих, хто зневажає порядність. Казка допомагає дітям розібратися у такому складному світі, зробити перші кроки до пізнання життя. А більш глибше поринути в таємний світ казки, помилуватися цим коштовним скарбом школярам допомогла оформлена книжкова виставка «Світ чарівних казок».

пʼятницю, 16 жовтня 2015 р.

Ми за здоровий спосіб життя!


15 жовтня бібліотекар читального залу бібліотеки-філії №10 Юлія Ящук провела дискусійну годину «Як багато потрібно знати, щоб щасливими зростати» для учнів 6-А класу СЗОШ №27.
Метою заходу було розширити світогляд учнів з питання охорони здоров’я, заохотити їх до здорового способу життя, підвищити санітарно-гігієнічний рівень учнів, виховувати дбайливе ставлення до свого організму, розвивати пізнавальний інтерес до стану власного здоров’я. А найголовніше – дати школярам корисні поради щодо збереження і зміцнення здоров’я.
Під час заходу діти згадували прислів’я та приказки про здоров’я, відповідали на питання вікторини «Здоров’ятко», обмінювалися порадами щодо збереження свого здоров’я під час застуди.
Бібліотекар школи СЗОШ №27 Людмила Вітязь зазначила: «Здоровий спосіб життя допоможе вам завжди досягти поставлених цілей і завдань та залишатися при цьому у відмінному настрої».

четвер, 15 жовтня 2015 р.

"Козацькими шляхами"


У бібліотеці-філії №10 організовано книжкову виставку «Козацькими шляхами» на абонементі 5-9 класів. Бібліотекар Дениско Валентина Альфредівна провела огляд літератури біля виставки на задану тему з користувачами бібліотеки.
Не випадково для святкування Дня українського козацтва обрано День Святої Покрови, вона здавна була покровителькою козаків. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити.
Народ ставився до козаків з повагою і любов'ю, сприймав їх як символ мужності, честі, людської і національної гідності. Перекази про звитяжні вчинки запорожців передаються з покоління в покоління. Епоха козацтва створила багатогранну, глибоку духовність, що стала гордістю і окрасою української історії та культури.

вівторок, 6 жовтня 2015 р.

Книга – міст у світ знань




Книгу вважають справжньою духовною скарбницею, джерелом інформації, продуктом науково-технічного прогресу і тому важливо вміти шанобливо ставитись до неї і цінувати її. Найважливіше призначення книги – зберігати знання, накопичені віками, і передати їх наступним поколінням.
5 жовтня бібліотекар бібліотеки-філії №10 Ящук Юлія провела у ЗОШ №24 для учнів 5-В класу бібліотечний урок «Книга – міст у світ знань». Адже важко навіть уявити світ, в якому немає книги. До неї ми звикли з самого дитинства, вона розкриває перед нами дивовижні таємниці життя та дає доволі корисні поради у важку хвилину, вчить нас розуміти самих себе.
Захід дав учням можливість усвідомити, що читання – це надзвичайно цікаве і корисне заняття, оскільки розвиває мислення, збільшує словниковий запас, розвиває уяву і дає нові знання. Вони пообіцяли частіше відвідувати бібліотеку і стати її постійними користувачами.