середу, 11 листопада 2015 р.

Ми за здоровий спосіб життя!

«Або Ви турбуєтесь про своє здоров’я, або здоров’я потурбує Вас».


10 листопада у бібліотеці-філії № 10 ім. Д. Брилінського працівники бібліотеки провели для учнів 5-А класу СЗОШ №27 ім. Д. Іваха бесіду «Або Ви турбуєтесь про своє здоров’я, або здоров’я потурбує Вас».
З кожним роком все більше людей обирає здоровий спосіб життя, спрямовує свої зусилля на збереження і зміцнення свого здоров’я. Адже воно є саме тим чарівним ключиком, який відчиняє двері до можливостей прагнути і досягати, мріяти і здійснювати, розвивати себе, встановлювати орієнтири майбутнього, насолоджуватися життям.
Школярі активно обговорювали з працівниками бібліотеки правильний режим дня, загартування, раціональне харчування, заняття спортом. Вони усвідомили, що найкраще допомагає зберегти здоров’я – здоровий спосіб життя.
Класний керівник Алла Лісовська зазначила: «Здоров’я людини – це стан повного фізичного, духовного та соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороб або фізичних вад. Народна мудрість говорить, що здоров’я прибуває краплинами, а зникає пудами».

У рідній мові цілий світ

«Рідна мова – то великий дар, тож шануй його, люби й оберігай»




6 листопада у бібліотеці-філії №10 ім. Д. М. Брилінського проведено мовознавчу годину «Шануймо мову над усі віки, якщо ми хочемо зватися народом» для учнів 5-6 класів СЗОШ №27 ім. Д. Іваха. Бібліотекарі розповіли юним користувачам про витоки української писемності в нашій державі і не одноразово наголошували, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна, як держава.
Вчитель української мови і літератури Варвара Сиротюк сказала, що такий масовий захід виховує у підростаючого покоління любов до рідної мови, рідного краю, почуття поваги до всього українського.
Почесною гостею мовознавчої години стала подільська письменниця Ніна Шмурікова-Гаврилюк, яка познайомила присутніх зі своєю творчістю.
Вона наголосила: «Ми живемо на чудовій, багатій, мальовничій землі – на нашій славній Україні. Тут жили наші прадіди, діди, тут живуть наші батьки, тут корінець роду українського, що сягає сивої давнини. І тому негоже, просто соромно бути поганими нащадками у таких великих і славних батьків».
Щаслива я, що мовою батьків
І прадідів сьогодні розмовляю,
Що, витікши із далечі віків,
Чарує мова сяйвом водограю.
Надзвичайно корисною і цікавою стала книжкова виставка «Рідна мова – то великий дар, тож шануй його, люби й оберігай», біля якої було проведено огляд літератури.