17 травня кожного року відзначається подія,
присвячена корисному та смачному харчовому продукту – горіху – День горіха.
Горіхи – це тверді їстівні ядра плодів дерев.
Користь горіхів: якісний білковий склад, наявність великої кількості мінералів
та вітамінів, допомога у виведенні шлаків з організму та зниженні ризику
серцево-судинних захворювань. Крім того, більшість горіхів позитивно впливають
на роботу мозку. Особливою популярністю горіхи користуються серед прихильників
вегетаріанства/веганства. Проте треба зауважити, що у великих кількостях цей
продукт вживати не слід.
Цікаві факти:
ü
Найдорожчий
горіх у світі – макадамія (його складно вирощувати та видобувати);
ü
Найбільшим
вважається кокос (але, згідно з ботанікою, він не горіх, а насіння);
ü
Мигдальний
горіх згадується у Біблії;
ü
Африканці
виготовляють з горіхів музичний інструмент, який має назву ахоко;
ü
На
Кавказі свято оберігають горіхові дерева;
ü
Україна
багата на волоський, маньчжурський, сірий та чорний горіхи;
ü
На
Землі існує близько 30 різновидів горіхового плоду, тому кожен знайде щось собі
до смаку.
Немає коментарів:
Дописати коментар