День масляної кукурудзи
Кукурудза — однорічна рослина родини
тонконогих. Одна з найважливіших злакових культур світу, яку вважають (разом з
рисом і пшеницею) одним із «трьох найголовніших хлібів людства».
Щорічно 23 серпня відзначається День кукурудзи з
маслом, день присвячений простій, але дуже смачній страві - кукурудзі з маслом.
Поєднання солодких, соковитих зерен і насиченого вершкового масла - це класичне
поєднання, яким насолоджуються багато поколінь.
Походження Дня кукурудзи з вершковим маслом
невідоме, але цей день популярний та широко визнаний як кулінарними
ентузіастами, так і любителями кукурудзи. Цього дня можна експериментувати з
різними смаками та начинками. Кукурудза в качанах смачна сама по собі, але її
можна покращити, додавши сіль, перець, лимонний сік або сир.
Варто знати про переваги й недоліки цього продукту
для організму, адже в розпалі «сезон кукурудзи». Продукт багатий харчовими
волокнами, містить багато вуглеводів, може насичувати організм. При цьому у
кукурудзі більше білка, ніж у багатьох інших овочах, що робить її хорошим
вибором для вегетаріанців і веганів.
Немає коментарів:
Дописати коментар