понеділок, 5 лютого 2024 р.

 Всесвітній день «Nutella»

5 лютого відзначається всесвітній день «Nutella», об’єднуючи шанувальників  шоколадно-горіхової пасти по всьому світу. З моменту свого створення в середині ХХ століття, «Nutella» стала не просто популярним продуктом на кухні, а справжнім культурним феноменом. Її унікальний смак надихає на кулінарні експерименти, від простих бутербродів до вишуканих десертів.

Історія «Nutella» починається в повоєнній Італії, коли шоколад був дефіцитним товаром. Кондитер П'єтро Ферреро з містечка Альба придумав спосіб розтягнути невелику кількість шоколаду, додавши до нього подрібнені лісові горіхи, цукор і олію. Так у 1946 році народилася паста «Gianduja», предок сучасної «Nutella». В 1964 році син засновника компанії, Мікеле Ферреро, вдосконалив рецепт і випустив його на ринок під торговою маркою «Nutella», яка швидко завоювала серця споживачів.

Цікаві факти про «Nutella»:

  • Щороку виробляється понад 365 000 тонн «Nutella»
  • «Nutella» продається в понад 160 країнах.
  • Кожні 2,5 секунди на планеті продається одна банка «Nutella».
  • Рецепт «Nutella» змінювався з часом, але основні інгредієнти залишаються незмінними: цукор, пальмова олія, лісові горіхи, молоко, какао та соєвий лецитин.

Немає коментарів:

Дописати коментар