Всесвітній день «Nutella»
5 лютого
відзначається всесвітній день «Nutella», об’єднуючи шанувальників шоколадно-горіхової пасти по всьому світу. З
моменту свого створення в середині ХХ століття, «Nutella» стала не просто
популярним продуктом на кухні, а справжнім культурним феноменом. Її унікальний
смак надихає на кулінарні експерименти, від простих бутербродів до вишуканих
десертів.
Історія «Nutella» починається в повоєнній Італії, коли шоколад був
дефіцитним товаром. Кондитер П'єтро Ферреро з містечка Альба придумав
спосіб розтягнути невелику кількість шоколаду, додавши до нього подрібнені
лісові горіхи, цукор і олію. Так у 1946 році народилася паста «Gianduja»,
предок сучасної «Nutella». В 1964 році син засновника компанії, Мікеле Ферреро,
вдосконалив рецепт і випустив його на ринок під торговою маркою «Nutella», яка
швидко завоювала серця споживачів.
Цікаві факти
про «Nutella»:
- Щороку виробляється понад 365 000 тонн «Nutella»
- «Nutella» продається в понад 160 країнах.
- Кожні 2,5 секунди на планеті
продається одна банка «Nutella».
- Рецепт «Nutella» змінювався з часом, але основні інгредієнти залишаються незмінними: цукор, пальмова олія, лісові горіхи, молоко, какао та соєвий лецитин.
Немає коментарів:
Дописати коментар