вівторок, 23 квітня 2024 р.

Всесвітня ніч книги




Щорічно 23 квітня відзначається Всесвітня ніч книги, як глобальне свято книг і читання. Ця подія вперше була започаткована у 2011 році у Великобританії та Ірландії завдяки ініціативі Джеймі Бінга, доктора медичних наук. Він запропонував цю ідею на конференції книжкової індустрії з метою мотивувати дорослих читати більше та знаходити час для читання, особливо ввечері.

Особливість святкування полягає в даруванні книг. Книги отримують ті, хто зазвичай не читає регулярно. Їх розповсюджують через різноманітні організації, такі як вязниці, бібліотеки, коледжі, лікарні, будинки для літніх людей та притулки для бездомних.

У 2012 році дату проведення Всесвітньої ночі книги змістили на квітень, щоб вона збіглася з Міжнародним днем книги, визначеним ЮНЕСКО. Це призвело до більшої популяризації події та розширення традиції дарування книг, яку підтримали книгарні, видавництва та волонтери по всьому світу.

Всесвітня ніч книги закликає нас усіх насолоджуватися читанням і даруванням книг не лише в цей день, а й кожного дня. Якщо здається, що немає часу на читання, спробуйте знайти час вночі, хоча б по декілька сторінок, але регулярно.

Немає коментарів:

Дописати коментар