День смаження яєчні на тротуарі
Щороку 4 липня в США (а іноді й в
інших частинах світу) відзначають День смаження яєчні на тротуарі — неофіційне
свято, що поєднує в собі гумор, винахідливість і... надмірну спеку.
Ідея смажити яєчню просто на
асфальті з’явилася ще в середині ХХ століття. Це було свого роду змаганням і
жартом під час надзвичайно спекотних літніх днів у пустельних регіонах США. У
місті Оатмен, штат Аризона, щороку в липні проходить навіть офіційний конкурс:
хто краще приготує яєчню просто на розпеченому тротуарі — без сковорідки, але з
фантазією.
Температура для смаження яйця
зазвичай має бути близько 70°C. У дуже спекотні дні асфальт або металеві
поверхні можуть нагріватися до 60–65°C, але цього не завжди достатньо для
повного приготування. Саме тому учасники додають дзеркала, фольгу, сковорідки,
що підсилюють ефект.
Немає коментарів:
Дописати коментар