"З'їж яблуко"
17 вересня — Міжнародний день поїдання яблук
(International Eat An Apple Day).
Метою його святкування є привертання уваги людей до простого та ефективного
методу підтримки здоров’я, яким виступає щоденне вживання цього цінного фрукта.
Замість зубної щітки, замість дієти і тренування в
спортзалі, для здоров’я серця і проти небезпечного холестерину: яблука – це
справжній концентрат здоров’я.
Яблука
знижують ризик раку. Якщо
ви курите або недавно кинули цю згубну звичку, вам потрібно їсти більше яблук:
ті курці, які регулярно вживають в їжу ці фрукти, в підсумку рідше стикалися з
раком легенів. Крім того, є дані про прямий зв’язок між вживанням яблук і більш
низьким ризиком раку грудей, шлунка і товстої кишки.
Яблука
допомагають нормалізувати рівень цукру в крові. Вся справа в клітковині, якої дуже багато в цих фруктах:
вона уповільнює перетравлення їжі і, отже, потрапляння глюкози в кров. Якщо
регулярно завершувати свій обід яблуком або грушею, можна знизити ризик
розвитку діабету на 18%.
Яблука
корисні для ясен. Коли ми
кусаємо і пережовуємо ці тверді фрукти, виділяється більше слини – природного
очищувача зубів і ясен, яка до того ж змиває небезпечний наліт з бактерій.
Яблука допомагають худнути. Клітковина і складні
вуглеводи самі по собі корисні для фігури, так як уповільнюють перетравлення
їжі і допомагають нам довше не відчувати голод. Але крім того, в яблуках
містяться додаткові речовини, які працюють, як природні жироспалювачі — ще один
привід завершувати свій обід смачним яблуком.
В день - по яблуку і лікар по боці!
Немає коментарів:
Дописати коментар