пʼятниця, 16 вересня 2022 р.

"З'їж яблуко" 

17 вересня — Міжнародний день поїдання яблук (International Eat An Apple Day). Метою його святкування є привертання уваги людей до простого та ефективного методу підтримки здоров’я, яким виступає щоденне вживання цього цінного фрукта.

Замість зубної щітки, замість дієти і тренування в спортзалі, для здоров’я серця і проти небезпечного холестерину: яблука – це справжній концентрат здоров’я.

Яблука знижують ризик раку. Якщо ви курите або недавно кинули цю згубну звичку, вам потрібно їсти більше яблук: ті курці, які регулярно вживають в їжу ці фрукти, в підсумку рідше стикалися з раком легенів. Крім того, є дані про прямий зв’язок між вживанням яблук і більш низьким ризиком раку грудей, шлунка і товстої кишки.

Яблука допомагають нормалізувати рівень цукру в крові. Вся справа в клітковині, якої дуже багато в цих фруктах: вона уповільнює перетравлення їжі і, отже, потрапляння глюкози в кров. Якщо регулярно завершувати свій обід яблуком або грушею, можна знизити ризик розвитку діабету на 18%.

Яблука корисні для ясен. Коли ми кусаємо і пережовуємо ці тверді фрукти, виділяється більше слини – природного очищувача зубів і ясен, яка до того ж змиває небезпечний наліт з бактерій.

Яблука допомагають худнути. Клітковина і складні вуглеводи самі по собі корисні для фігури, так як уповільнюють перетравлення їжі і допомагають нам довше не відчувати голод. Але крім того, в яблуках містяться додаткові речовини, які працюють, як природні жироспалювачі — ще один привід завершувати свій обід смачним яблуком.

В день - по яблуку і лікар по боці!




Немає коментарів:

Дописати коментар