Всесвітній день рису
Незамінним продуктом для приготування плову,
ризотто, супу, різних закусок, оцту, вина, десертів і багатьох інших страв і
напоїв є рис. Якщо для європейців рис є лише одним із багатьох їстівних зерен,
то для більш ніж половини населення світу, включно з усіма жителями Східної та
Південно-Східної Азії, рис становить основну частину їхнього раціону.
Люди не змогли обійти своєю увагою цей поширений і водночас унікальний за
властивостями продукт, тому заснували Всесвітній день рису, який щороку відзначається 20 вересня.
Рис — це один із найпоширеніших та важливих
зернових культур у світі. Це рослина, яка має величезне значення для харчування
людства й відома своєю різноманітністю сортів, кожен з яких має свої унікальні
властивості та смакові якості.
Рис — це не лише смачна і корисна страва, але й
ключовий елемент харчування для багатьох народів світу. Він має багатий
історичний шлях і варіації, які задовольнять найвибагливіших гурманів. Таким
чином, рис відіграє важливу роль як у здоровому харчуванні, так і у світовій
кулінарії, та заслуговує нашої уваги та вдячності.
Види рису:
- Білий рис
- Бурштиновий рис
- Басматі
- Дикий рис
Рис — це не лише смачна і корисна страва, але й ключовий елемент харчування
для багатьох народів світу. Він має багатий історичний шлях і варіації, які
задовольнять найвибагливіших гурманів. Таким чином, рис відіграє важливу роль
як у здоровому харчуванні, так і у світовій кулінарії, та заслуговує нашої
уваги та вдячності.
Немає коментарів:
Дописати коментар