четвер, 21 січня 2016 р.

Зазирни до бібліотеки і ти отримаєш...




                                             П'ять кращих книг для читання та душевної насолоди



  У новій захоплюючій повісті Сашка Дерманського розповідається про незвичайне знайомство дівчинки Соні з чудовиськом Чу. За кілька місяців Чу мусить заробити сім подяк від людей, бо інакше його закинуть у Країну жаховиськ. Безліч пригод і небезпек спіткає героїв, але справжня дружба творить справжні дива... Це друге — доповнене новими детективними розділами видання талановитого молодого українського письменника. Для обережного читання (щоб не надірватися від сміху).


І що то за доля в Софійки така — нерозділене кохання? От і цього разу закохалася — подумати тільки! — у чоловіка рідної тітоньки. Добре хоч бачитися можуть часто: мають спільну справу. Так, спільну справу, бо Софійка розшукує зниклі з музею полотна.
Що ж, у неї так завжди: кохання і розшук переплітаються так щільно, що і гадки не маєш, як усьому тому дати раду...










"Джури-характерники" – друга книга захоплюючої історичної трилогії провідного сучасного українського письменника Володимира Рутківського. У новому гостро-сюжетному романі читачі зустрінуться зі своїми улюбленими героями з попереднього роману "Джури козака Швайки" – юним характерником Саньком та його вірним другом Грициком. Хлопці підросли, змужніли, і тепер нарівні з дорослими козаками беруть участь у військових виправах. У романі з’являється ще один відчайдушний герой – маленький характерник Телесик зі своєю дитячою ватагою. А небезпека й надалі чигає на кожному кроці..."



Одного разу звичайнісінький хлопчина, навколо якого все було похмурим і буденним, захворів. Проте "хвороба" — геть не звичайнісінька, і якщо чесно, навіть дуже захоплююча. Не треба викликати лікаря, не треба пити ліків і лежати в ліжку, а краще віддатися їй сповна, адже ця хвороба — пригодоманія!
Перший симптом — поява чудернацьких предметів, часових та просторових переходів на рідній і давно знайомій вулиці.
Другий симптом — коли найрідніші люди, мама з татом і бабуся, виявляються супергероями, які мають родинні таємниці, передані їм із давніх часів.
І третій симптом — це така блискавична швидкість подій, що зупинити чи перервати їх неможливо. Та й не треба, адже перш ніж рятувати світ від прибульців-синьомордів, потрібно ретельно попрацювати над собою — пройти випробування, позбутися страхів, стати сміливим і приготуватися до карколомних пригод.

Повість про дівчинку-підлітка, прикуту до візка після автомобільної катастрофи, у якій загинули її батьки. Чи зможе героїня знайти справжніх друзів і навіть перше кохання? Чи зможе відкритись світові, перебуваючи у панцирі зі страху перед людським нерозумінням, перешіптуванням за спиною? Чи зможе довести усім довкола і насамперед собі, що найважливіше – людська гідність.

Немає коментарів:

Дописати коментар