четвер, 4 жовтня 2012 р.

Право, мораль, закон – ці парадигми тісно переплітаються в суспільстві. Будь-яке порушення норм права є аморальним вчинком, але не всі порушення моральних норм є протиправними діяннями. Та ті порушення закону, що несуть за собою адміністративну чи кримінальну відповідальність, накладають відбиток на подальше життя особистості, часто стають каменем спотикання в намічених цілях, а іноді призводять до обмеження гарантованих державою права на свободу.
         Закон надає право на кваліфікований захист, але його незнання не звільняє від відповідальності, він не має оборотної сили.  Держава гарантує і забезпечує права дитини на життя, ім’я, освіту, захист від насилля, соціальний, духовний  і моральний розвиток. Завдання ж батьків сформувати в дитини моральні істини, якими вона буде керуватись протягом всього життя. Ну а кожна дитина сама визначає як їй розпорядитись цими знаннями, бо тільки вона визначає своє майбутнє, формує власні погляди і несе відповідальність перед законом, захищає свої права та інтереси.
         Саме на цю тему 04.10.2012 року в бібліотеці-філії №10 відбулась інформативно-профілактична зустріч з юристом-консультантом Центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Крещук Н. В. Цей захід пройшов під гаслом «Закон – один для всіх»! З вступним словом до дітей звернулась завідуюча бібліотеки Дроздова О. В. Учні 9-В класу школи №6 ознайомились з основними засадами кримінального права, видами злочинів та покараннями за них. Була наведена статистика порушень закону неповнолітніми особами міста Хмельницького. Діти отримали юридичні консультації по відстоюванню своїх прав та поради як не стати порушником закону. Бібліотекар читального залу Слободян Г. І. ознайомила з книжковою виставкою «Право. Закон. Мораль». Наприкінці зустрічі для закріплення отриманого матеріалу Шевчук Л. І. провела конкурс-гру «Я – свідомий громадянин».



1 коментар: