пʼятницю, 11 серпня 2017 р.

Великі права маленької людини


Усі люди на Землі різні. Різного віку, статі, різної зовнішності. На світі немає двох однакових людей. Навіть у близнюків, зовнішність яких майже однакова, можна знайти відмінності. Але у всіх людей однакові права, які називаються правами людини. У дітей також є свої права. Вони називаються правами дитини…
10 серпня працівник читального залу Інна Михайловська бібліотеки-філії №10 ім. Д. М. Брилінського провела пізнавальну вікторину «Великі права маленької людини» для користувачів книгозбірні. Розповіла  про найважливіші міжнародні документи, в яких затверджені права дитини.
Цей захід дав їм підказку, хто може і має їх захистити. Та крім своїх прав кожна дитина має пам’ятати і про свої обов’язки – поважати і любити своє оточення, близьких та друзів, не принижувати гідності кожної людини, сумлінно навчатись, активно працювати на уроках, старанно виконувати домашні завдання, дбати про своє здоров’я, коректно і тактовно висловлювати свої думки та ін.
На завершення вікторини діти переглянули мультфільми про права дітей та відповіли на запитання вікторини «З героями казок по статтях Конвенції», під час якої учасники заходу розглянули статті Конвенції на прикладі ситуацій, у які потрапляли герої казок, таких як «Колобок», «Котик і Півник», «Царівна-жаба», «Гидке каченя», «Русалочка», «Дикі лебеді», «Дюймовочка» Ганса Крістіана Андерсена, «Червона Шапочка», «Попелюшка» Шарля Перро та інших. Більшість із цих творів вже добре відомі дітям, тому вони легко могли визначити, яке право було порушено по відношенню до того чи іншого казкового героя. А також мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою «Знай свої права».
Присутні показали добрі знання з питань правознавства, відповіли на запитання, а також навели приклади із свого досвіду. 
«У малечі не повинно бути нещасного дитинства і за це маємо відповідати ми - дорослі, тому турбота про дітей, захист їх прав повинен стати одним із наших найголовніших обовязків» - зазначила бібліотекар читального залу Інна Михайловська.

Немає коментарів:

Дописати коментар