четвер, 21 вересня 2017 р.

21 вересня День миру


Національне свято - День миру в Україні відзначається в другій декаді вересня. Свято встановлено Указом Президента України в 2002 році. Святкування Дня миру проходить спільно з ініціативами організаторів Міжнародного дня миру ООН.
Мирне життя українського суспільства завжди було просякнуто надіями і прагненнями до мирного добробуту. Звичайно ж будь-який соціум може містити в собі абсолютно різні погляди на шляхи до власного добробуту, проте народ України акцентував увагу саме на мирні шляхи вирішення цих завдань.
У 2014 році держава Україна зазнала військового вторгнення з боку Російської Федерації. Агресор стрімко анексував Кримський півострів і почав бойові дії на східних територіях Луганської і Донецької області. Були вбиті і покалічені тисячі українських громадян. Мільйони людей, з окупованих агресором українських територій, стали біженцями і вимушеними переселенцями.
Включно по 2017 рік, з того моменту, жоден із днів в Україні не був «Днем миру» ... але мир обов’язково повернеться. Українське суспільство працює над цим кожен день.

Немає коментарів:

Дописати коментар