середу, 15 листопада 2023 р.

 Всесвітній день рукоділля


16 листопада щорічно стає магічним часом для творців та любителів рукоділля, оскільки сьогодні відзначаємо Всесвітній день рукоділля.

Це свято об’єднує мільйони творців у велику гармонійну родину, де кожний цінує ручну працю та мистецтво творчості.

Хоча фестиваль не має офіційного статусу, але фонд ЮНЕСКО оголосив рукодільні вироби світовою культурною спадщиною. Для прихильників фізичної праці це можливість обмінятися досвідом та освоїти нове цікаве хобі.

З моменту свого заснування в 1945 році ООН надає пріоритет захисту матеріальних та культурних цінностей й розвитку базової грамотності серед своїх жителів у слаборозвинених країнах. Але через 30 років люди виявили, що нематеріальна культурна спадщина, включно з рукоділлям, також потребує захисту.

В 1975 році була прийнята нова конвенція, в якій були перераховані знання і навички, пов'язані з народними ремеслами. У 2001 році до відповідного переліку було внесено усну культурну спадщину. Варто зазначити, що цей список постійно поповнюється.

День рукоділля це свято, що відзначає тепло, красу та взаємодію людей, об'єднаних любов'ю до творчості. Цей день надихає нас не лише на творчість, а й на спільність, де кожен може відчути, що його руки здатні на справжнє чудо.

Немає коментарів:

Дописати коментар