четвер, 22 лютого 2024 р.

 День гри в теніс

23 лютого відзначається спортивне свято – День гри в теніс. Теніс - це спорт з глибокими історичними коренями та багатою традицією, який продовжує захоплювати мільйони людей по всьому світу. Відзначення Дня гри в теніс є чудовою нагодою дізнатися більше про цю гру, її історію, видатних гравців, а також деякі цікаві факти, які можуть здивувати навіть найзапекліших фанатів.

Теніс, як ми його знаємо сьогодні, виник у Великобританії наприкінці XIX століття, але його коріння сягає ще глибше в історію. Гра, схожа на теніс, гралася ще у XII столітті у Франції, де м'яч рукою відбивався об стіну. Ця гра була відома як «jeu de paume» (гра долонею).

Цікаві факти:

  • Найдовший матч в історії тенісу тривав 11 годин 5 хвилин і відбувся на Вімблдоні у 2010 році між Джоном Ізнером та Ніколя Маю. Матч розтягнувся на три дні.
  •  М'ячі для гри у теніс спочатку були білого кольору. Зелені м'ячі були введені в 1972 році, щоб їх краще було видно на телевізійних трансляціях.
  •  Слово «теніс» походить від французького вислову «tenez», що означає «тримайте», «готуйтесь», що гравці кричали один одному перед подачею м'яча.
  •  Перші ракетки були зроблені з деревини, а струни - з кишок тварин (зазвичай овець або корів). Сучасні ракетки виготовляються з різних матеріалів: від вуглепластика до алюмінію, сталі і титану. Завдяки їм снаряд витримує натяг струн і навантаження ударів.

Немає коментарів:

Дописати коментар