четвер, 11 липня 2024 р.

«Не наступіть на бджолу» 


10 липня відзначається день «Не наступіть на бджолу». Метою є привернути увагу до важливої ролі бджіл у нашій екосистемі та нагадати про необхідність їх захисту.
      Бджоли відіграють ключову роль у запиленні рослин.За оцінками експертів, близько третини всіх харчових продуктів залежать від запилення бджолами.
        Цей день був започаткований групою екологів та ентузіастів бджільництва у 2010 році. Метою цього дня є підвищення обізнаності про загрози, які постають перед бджолами, включаючи використання пестицидів, втрату середовища існування та кліматичні зміни. З того часу це свято стало міжнародним, об'єднуючи людей з усього світу у зусиллях зберегти бджіл.
    На день «Не наступіть на бджолу» пропонуємо вам поринути у світ бджіл через захопливу книгу Вальдемара Бонзельса «Бджілка Майя». Лише діти можуть пізнавати світ та потрапляти у різні халепи?..Помиляєтеся! Казкова бджілка Майя, яка не погоджується жити за строгим та чітким розкладом свого вулика, робить це справді талановито. Вона прагне щодня літати все далі й далі, вище й вище, підкорюючи нові й нові простори. Її мрія познайомитися з різними мешканцями нашої планети, а особливо людиною!  Що з цього вийшло – дізнаєтеся, прочитавши книгу.

Немає коментарів:

Дописати коментар