пʼятницю, 19 червня 2015 р.

Студія вихідного дня:

"Школа магічного паперу"


18 червня на відкритому дитячому майданчику, що розміщений на вулиці Тернопільська, 32, для дітей Південно-Західного району бібліотеками-філіями №10 та №11 вже другий рік поспіль проводиться відкриття літнього майданчика «Школа магічного паперу». А допомагав у проведенні заходу волонтерський загін бібліотек.
«Це схоже на міні-табір, тільки їхати нікуди не треба, – розповідає волонтер бібліотеки-філії №11 Дузяк Юля. – Ми з подругами готували номери самостійно, а потім тренувалися у бібліотеці. Цього року ми розробили нову руханку під назвою «Будь активний».
«Я стала волонтером бібліотеки зовсім недавно, – ділиться враженнями Бучко Оля. – Я буду все літо в місті і хочу проводити свій вільний час цікаво. В такому заході я беру участь вперше, проте мені дуже сподобалося.
Я проводила інтелект-вікторину «Фонтан солодких запитань» та разом з подругою Борщевською Діаною майстер-клас магічного паперу «Танк за 5 хвилин – орігамі».
Воєнна тематика завжди користувалася серед хлопців великою популярністю, а зараз вона ще й дуже актуальна. Всі уміють робити кораблики, а ми навчили їх робити ще й танчики. Тепер хлопці зможуть пограти «Танки-онлайн» в реалі».
«Зараз дуже модно використовувати на дитячих святах аквагрим. Цього року і на нашому майданчику можна було розмалювати руки або обличчя малюнками метеликів, прапорців або ж іншими кольоровими візерунками, – розповідає волонтер бібліотеки Шевцова Катерина. – Я не очікувала, що буде стільки бажаючих. Ми з подругою Шинкарук Юлією змалювали дві палітри фарб!»
«Оскільки ми вже вдруге проводимо такий захід, то зрозуміли, що діти хочуть більше рухливих ігор, – розповідає завідуюча бібліотеки-філії №10 Хмельницької міської ЦБС Герман Інна. – Специфіка проведення таких заходів у тому, що збирається аудиторія різного віку, тому коли ми розробляли «Літню естафету», то включили багато командних ігор, цікавих для всіх діток.
Інша складність проведення такого заходу полягає в тому, що ніколи не знаєш, скільки діток візьме участь у відкритті майданчика, тому в процесі доводиться дещо змінювати сценарій, найбільше хвилюємося, щоб учасникам вистачило солодких призів».

Немає коментарів:

Дописати коментар