четвер, 26 березня 2020 р.

«Їх варто прочитати, але можна й подивитися!»


Рекомендаційний список літератури


Одні з перших фільмів за мотивами книг з’явилися ще на межі XVIII-XIX століть, коли в 1899 році всесвітньо відому вже на той момент казку «Попелюшка» вирішили показати на широкому екрані. Такі кінокартини можуть допомогти їх аудиторії знову отримати насолоду від улюблених літературних творів — але також і зацікавити тих, хто першим побачив фільм, почитати книгу.
У цій підбірці ми розповімо вам про яскраві книги, за якими зняті фільми, що запам’ятовуються надовго. Це наш особистий книжковий топ.

1.      Вінстон Грум «Форрест Гамп»
Це зворушлива, чарівна, смішна і сумна історія хлопчика, а пізніше юнака та чоловіка на ім’я Форрест Гамп, який прожив дивовижне життя, ніколи не зраджуючи собі і слідуючи за мрією і коханням. Це безперечно той фільм, який робить нас значно кращими.



2. Енді Вейр «Марсіянин»
Всі вважають Марка Уотні мертвим. Але далеко від Землі Марк став першим марсіянином в історії людства. Скільки він зуміє прожити з дефіцитом їжі, води і повітря? Чи встигне рятувальна команда врятувати астронавта?

3. Стіг Ларссон «Дівчина з тату дракона»
Сорок років загадка зникнення юної родички не дає спокою старіючому промисловому магнату, і ось він робить останню в своєму житті спробу - доручає розшук журналісту Мікаелю Блумквісту. Той береться за безнадійну справу більше для того, щоб відволіктися від власних неприємностей, але незабаром розуміє: проблема навіть складніше, ніж здається на перший погляд.
Історія головних героїв має продовження:
«Дівчина, що гралася з вогнем»
«Дівчина, яка підривала повітряні замки»

4. Томас Кініллі «Список Шиндлера»
Його ім'я відоме усьому світу і вже давно стало називним. Оскар Шиндлер. Людина, яка довела, що можна здійснити справжнє диво - подарувати життя... На початку Другої світової німецький підприємець Оскар Шиндлер відкрив у Польщі фабрику, на якій виробляли емальований посуд. І ця фабрика, де працювали євреї з гетто, стала для них немов Ноєвим ковчегом... Коли було ухвалено рішення про знищення краківського гетто, Шиндлеру неймовірними зусиллями вдалося вивезти своїх робітників і захистити їх від жаху табору смерті Аушвіцу. Він урятував майже 1300 євреїв. Більше, ніж будь-хто за всю історію найстрашнішої в історії людства війни...

5. Стефані Майєр «Господиня»
«Господиня» науково-фантастичний і романтично-пригодницький роман Стефані Майєр. У книзі представлена ​​раса прибульців, звана Душами, які захоплюють Землю і її жителів. Твір описує стан однієї душі, коли розум людини-носія чинить опір захопленню свого тіла і бореться за виживання.

6. Нікола Юн «Увесь цей світ»
Меделін невиліковно хвора. Все життя вона провела в закритому будинку, спостерігаючи за світом через скло або екран комп'ютера, адже все що зовні може її вбити, а єдині люди, з ким вона спілкується, це її мати і медсестра. Але все змінюється коли в будинок по сусідству переїздить нова сім'я. Так дівчина знайомиться з Олівером - веселим і винахідливим хлопцем, який хоче з нею подружитися. Одного разу вони разом вирішуються на небезпечну авантюру - поїздку на берег океану, про яку так мріяла Меделін. Це може стати головною подорожжю в її житті. І останьою ...

7. Френсіс Скотт Фіцджеральд «Великий Гетсбі»
Радісна, іскрометна жага до життя, прагнення до любові, що вабить і вислизає, хвилююча гонитва за багатством - але ось мрія розбивається під звуки джазу, а вічне свято обертається трагедією. Вперше блискучий роман Френсіса Скотта Фіцджеральда «Великий Гетсбі» було екранізовано в Голлівуді у 1926 р, у 2013 році вийшла нова екранізація з Леонардо Ді Капріо в головній ролі.




Немає коментарів:

Дописати коментар