понеділок, 7 червня 2021 р.

Всесвітній день океанів!

 



8 червня важлива екологічна дата. Ще 1992 року у Ріо-де-Жанейро відбулася зустріч на найвищому рівні, яка мала назву «Планета Земля», і саме тоді на цю дату призначили Всесвітній день океанів. З тих пір свято відзначається щорічно усіма, хто має стосунок до Світового океану. Це не лише екологи та іхтіологи, а й працівники «свідомих» акваріумів, дельфінаріїв та зоопарків, які проводять наукову роботу та координують свої зусилля задля захисту жителів морських глибин.

Сьогодні хочеться нагадати про величезну роль Світового океану у нашому щоденному житті та мобілізувати усіх небайдужих до раціонального ставлення цієї важливої частини біосфери. Адже океани не лише є найбільшим джерелом білка в світі, від якого, до речі, повністю залежать приблизно 3 мільярди людей. Вони буквально дають нам дихати, адже є одним з головних поглиначів вуглекислого газу.

Нині до 40% світового океану є сильно постраждалими від людської діяльності. Тож кожного року, 8 червня відбуваються різноманітні заходи, що висвітлюють проблеми океанів та способи зменшити їхній згубний вплив. Адже це врешті може призвести до вимирання багатьох видів флори та фауни.


Немає коментарів:

Дописати коментар