четвер, 5 січня 2023 р.

З Новим 2023 роком Водяного Кролика!


Кролики – дуже цікаві та кумедні звірята. Деякі люди тримають їх для господарства, а деякі заводять їх як декоративних вихованців. А ви знали, що один такий вухатий звір робить за 1 хвилину сто двадцять жувальних рухів?

За своєю природою довговухі звірята справжні мовчуни. Але і вони можуть видавати різні звуки. Наприклад, кроль, який задоволений, може муркотіти, повільно перебираючи своїми зубками. Також, відчуваючи задоволення можуть видавати звуки, схожі на клацання.

Цікавим фактом про біг довговухих буде, безсумнівно, те, що вони можуть розвивати швидкість до 55 км/год. Однак зайчики біжать швидше – 70 км/годину. У Лондоні часто проводяться змагання з бігу кроликів з перешкодами.

Найдовші вушка, які складають 79,05 см в довжину, належать кролю, на ім'я Ніперс Джеронімо. Цей рекорд занесли в книгу Гіннеса. А ось найважчий кролик-рекордсмен важить цілих 12 кілограмів. Що стосується самого маленького дикого довговухого, то він живе в Північній Америці та важить близько 350 грамів.

Кролі-герої популярні в книжках.


 1. «Велика книга кролячих історій» - Женев’єва Юр’є, Лоїк Жуанніго. Веселі історії про дружніх кроленят Сироїжка, Кульбабку, Розмаринчика та Піруетту, що мешкають разом із добрим та уважним татусем Онисимом та вправною господинею тітонькою Цинією, які постійно щось вигадують, потрапляють в різні кумедні ситуації, але водночас дуже люблять один одного та готові на відчайдушні та хоробрі вчинки заради родини.


2. «Тінкі й чарівна квітка» - Мері Блер. У книжці» кроленя-феріґард разом із дівчинкою Лілі намагаються повернути в оранжерею тата Лілі найрідкіснішу у світі квітку, яку було викрадено.

3. Серія дитячих книг «Жили собі кролики» - Женев’єва Юр’є, Лоїк Жуанніго.Кожна книга серії містить історії про пригоди веселого сімейства. Історії про дружбу, взаємовиручку. Ілюстрації дуже цікаві, детально промальовані. Текст зрозумілий маленьким діткам, але водночас казки повчальні й корисні.



4. «Вельветовий Кролик, або Як оживають іграшки» - Марджері Вільямс
. Книжка розповідає про те, як простенький вельветовий кролик став улюбленою іграшкою хлопчика, який не розлучався з ним ані вдень, ані вночі та не проміняв би його ні на які набагато цікавіші й красивіші іграшки. Кролик відчував себе таким потрібним і від цього неймовірно щасливим. Єдине, що трохи засмучувало, це… Що так засмучує кролика ви можете дізнатися прочитавши книжку, яка точно вас не залишись байдужим.



5. «Лотта та її «катастрофи». Скрізь повно кроликів» - Аліс Пантермюллер.
Це незвичайний щоденник начебто звичайної десятирічної дівчинки, яка понад усе мріє про домашню тваринку: кролика, собачку або хоча б маленьку овечку. Та чомусь мама натомість дарує їй ненависну блокфлейту, через яку, на думку Лотти, у її житті постійно трапляються «катастрофи»... Книжка припаде до смаку дітям та дорослим, які люблять веселі пригоди та готові до захопливого читання та невпинного реготання!

6. «Дивовижна подорож кролика Едварда» - Кейт ДіКамілло. Оповідає про пригоди іграшкового порцелянового кролика Едварда, самозакоханого й егоїстичного. Коли його власниця губить Едварда, кролик потрапляє до різних людей і зазнає пригод, які навчають його цінувати любов ближніх.

7. «Кролик та його халепи» - Люсі Деніелс.

В однокласниці Амелії та Сема зникає кроленя. Сліди втікача приводять до «будинку з привидами», де мешкає не надто привітна пані, яка, схоже, не дуже любить тварин. Єдиний спосіб врятувати вухастика — подолати свій страх і вирушити на пошуки! До того ж дітям треба з’ясувати, чому пухнаста Тюльпанночка втекла з подвір’я і знайти її, поки вона не потрапила в справжню халепу.

Приємного читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар