пʼятницю, 26 січня 2024 р.

Book Review

Новорічні та різдвяні свята завершились, вулиці поступово позбуваються новорічних прикрас, школярі знову повернулися до навчальних закладів. Життя входить у звичний ритм, люди адаптуються до післясвяткових реалій.

Але чарівність зимових святкових днів може тривати довше, якщо на вашій книжковій полиці з’явиться нова книга Ольги Саліпи. «Скарби. У скриньці з різдвяного печива».

Продовження історії Ліни та Тетяни, двох подруг-суперниць, які повертаються на  різдвяні канікули до мальовничого села Сидорово що на Тернопільщині.

Дівчата не очікували, що подорож на декілька днів, перетвориться на мандрівку повну пригод, таємниць і несподіваних поворотів. Замість спокійного відпочинку, їх чекає цілий ланцюг подій: бійки, поліція, лікарня… Ліні, доведеться зустрітися з Андрієм і поговорити про їхні стосунки «Може, їхні з Андрієм стосунки не витримали випробування розлукою абощо — в цьому ще треба було розібратися».

Образи природи, героїв, звичаїв та місцевого колориту відіграють ключову роль у створенні відчуття присутності, дозволяючи читачу переживати історію разом з персонажами. Авторка книги майстерно передає красу українського села «Узимку Сидорівський замок здавався ще величнішим. Посеред сліпучо-білого поля, на вершині такої ж укритої снігом гори, він здавався сивим, зморшкуватим старим чоловіком…», його традиції та культуру «…у Сидорові на Різдво колядники, вертеп, потім Маланка…».

Неймовірна книга! Хоча ця книга й орієнтована на підліткову аудиторію, але здатна зацікавити й дорослих. Її легкість читання та швидкість розвитку подій роблять її ідеальною для тих, хто шукає відпочинок від повсякденної рутини.

Немає коментарів:

Дописати коментар