понеділок, 22 жовтня 2012 р.

                                                                                  «Право на розвиток є показником
                                                                                    поваги всіх інших прав людини»
                                                                                                                
                                                                                                                  (Кофі Аннан)

 24 жовтня  День Організації Об’єднаних Націй

         День ООН – це день народження Організації Об'єднаних Націй. 24 жовтня 1945 року, після того, як більшість держав-засновників ратифікували договір про створення всесвітнього органу, була офіційно створена Організація Об'єднаних Націй,  яка здійснює контроль над дотриманням прав громадян на інформацію, прагне покласти край насильству, зменшити масштаби бідності, сприяє розвитку націй і забезпечує рівність всіх народів. Члени-засновники ООН – 51 держава (у тому  числі і  Україна). Станом на 14 липня 2011 року ООН нараховувала 193 держави-члени. Серед найбільших досягнень ООН – це підписання декларації прав людини, яка з’явилась в грудні 1948 року.
         24 березня 2011 року представники Уряду України та установ системи ООН підписали Рамкову програму партнерства на 2011-2016 рр. про наступне:
  • економічне зростання і подолання бідності;
  • соціальний розвиток;
  • врядування та управління;
  • навколишнє середовище та зміна клімату.
         На сьогодні  в Україні працюють дуже багато установ ООН: Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Фонд народонаселення ООН (ЮНФПА), Міжнародне агентство з атомної енергетики (МАГАТЕ), Міжнародна організація з міграції (МОМ), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБООН), Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), Міжнародна організація праці (МОП) та інші.
         Традиційно 24 жовтня в усьому світі проводяться зустрічі, дискусії та виставки, присвячені цілям Організації та її досягненням, відбувається міжнародний концерт. В цьому році Україна під час засідання Ради ООН з прав людини відзвітує перед Організацією щодо ситуації з правами людини в нашій країні.

Джерела:
http://beyond.ua/mijnarodniy-den-organizaciji-obednanih-naciy-den-oon/

Немає коментарів:

Дописати коментар