пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

На порозі професійного вибору

"Поради неповнолітнім у виборі професії "



23 квітня у приміщенні бібліотеки-філії №11 Хмельницької міської Централізованої бібліотечної системи відбулася профорієнтаційна зустріч  дев’ятикласників СЗОШ №27 та студентів Хмельницького професійного ліцею.
Студенти розповіли про переваги обраних професій, продемонстрували колекцію одягу «Червоний мак», яка зайняла друге місце на Всеукраїнському конкурсі «Калинове намисто».

Презентували свої картини «Ніч на Івана Купала» та «Зимова казка», виконані у техніці холодний батік. А лауреат четвертого Всеукраїнського конкурсу «Пісня над Бугом» 2015 року, дипломант Всеукраїнського конкурсу «Травневий зорепад», студент 3-го курсу Білоокий Микола порадував присутніх знаменитою піснею Alessandro Safina «Luna».

«Дуже часто у випускників шкіл архаїчні уявлення про деякі професії і живе спілкування допомагає виправити хибні переконання. У процесі зустрічі діти дізналися про те, що престижні і гарно оплачувані професії – це не тільки юрист чи, наприклад, економіст.
Опанувавши гарну робочу спеціальність того ж слюсаря з експлуатації та ремонту газового устаткування, випускник без особливих труднощів зможе найти роботу за спеціальністю з гарною зарплатою. Оскільки зараз усі міняють застаріле газове обладнання і є потреба в кваліфікованих спеціалістах», – розповідає Ірина Браславець, керівник гуртків Хмельницького професійного ліцею.
«Сьогодні школярі зустрілися зі студентами і їх уявлення про деякі професії змінилися, – зазначає Інна Герман, завідуюча бібліотекою-філією №10. – Ми спільно з працівниками бібліотеки-філії №11 розробили анкети, які допоможуть визначити уподобання сучасних випускників. Це допоможе нам зрозуміти, яких спеціалістів доцільно запрошувати на наші зустрічі, щоб випускники отримали якомога більше інформації про популярні серед молоді професії».

Немає коментарів:

Дописати коментар