четвер, 25 серпня 2022 р.

 Всесвітній день собаки


26 серпня відзначають Всесвітній день собаки за підтримки Міжнародного фонду захисту тварин. Ми підготували Маст-гав-лист, або 6 книжок для тих, хто любить песиків.

1. Серія книг Еріна Гантера  «Зграя». Під час землетрусу Щасливцеві вдалося вибратися живим із заваленого притулку для собак, і він знову стає вільним бродячим псом. У зруйнованому та спустошеному місті він зустрічає колишніх домашніх собак, яких господарі покинули і прирекли на смерть без їжі та прихистку. Щасливець намагається навчити їх виживати в новому світі й пробудити в них собачий дух. Але для цього вони мають стати зграєю, забути про відданість людям і тікати з небезпечного міста.

2. Анна Волц «Аляска». Чи бояться дорослі? Здається, бояться всі: і діти, і підлітки, і дорослі. А коли в тебе відбирають улюблену собаку чи можливість бути простим непоказним учнем у класі — ти боїшся ще більше. Доля зводить Свен і Паркер у дивних обставинах та вчить їх розуміти, що можна бути ким завгодно, але завжди добре, коли поруч є хороші друзі й собака.

3.  Голлі Вебб «Цуценя-нечупара». Весела, зворушлива історія про дівчинку та її маленького друга – цуценятка Сіда. Дівчинці Беллі нарешті запланували подарувати домашнього улюбленця. І серед усіх варіантів їй запало в душу цуценя із притулку для песиків. Незважаючи на безліч випробувань, Сід бере участь у виставці собак та здобуває нагороди.

4. Ангеліна Журба «Від вушок до лап. Про собак». Що ми знаємо про собак? Вони вірні та кмітливі. Гучно лають та люблять ласувати кісточками. А ще їх незліченна кількість порід, які дуже різняться між собою. Чи ні? поглянути на собак під різними кутами Ця книжка надихне вас й відшукати щастя у дрібничках.

5. Кола Гутман, Марк Бутаван «Бридкий пес шукає друзів». Йoгo звaти Бpидкий Пec. Вiн cмepдить pибoю й вecь укpитий блoxaми. A йoгo шepcть cxoжa нa cтapу пoтepту гaнчipку. I щo щe гipшe, вiн нacтiльки пpишeлeпкувaтий, нacкiльки й пoтвopний. Aлe нe вapтo cудити зa зoвнiшнicтю. Нaївний, aлe дужe cимпaтичний пec любить дiтeй i мpiє зуcтpiти гocпoдapя cвoєї мpiї!

6. Ірина Константюк «Пригоди Купера». У сім’ї джек-расселів поповнення. Народилося п’ятеро цуценят, один із яких, найменший, і розповідає нам цю історію про своє непросте собаче життя, в якому є і миті гавкітливого щастя, і собачі сльози розчарування та смутку, і гіркі поразки, і найсолодші перемоги над обставинами й над собою.

Немає коментарів:

Дописати коментар