вівторок, 30 серпня 2022 р.

День іграшки-пружини «Слінки»

 

Чим граються сучасні діти? Нейроскакалками, ляльками LOL, монстрами-трансформерами, дронами. Схоже на фантастичне кіно? Але це і є трендові ігри наймолодшого покоління. У минулому році кожна дитина мала кнопкову антистрес-іграшку pop-it.

Але чим бавилися діти до появи спінера і віртуальної реальності? Тамагочі, пружина Slinky, YoYo, тетріс, збирали фішки з покемонами, лазерна указка-брелок, в яких можна було змінювати насадки.

Сьогодні, 30 серпня у США відзначають день іграшки Слінкі – пружини, що вміє крокувати сходами, один з найвідоміших і улюблених іграшкових брендів у світі.

Винайдення іграшки-пружини було випадковим. 1943 року випускник Університету Пенсильванії інженер Річард Томсон Джеймс, перебуваючи на службі військово-морського флоту США під час Другої світової війни, досліджував гвинтові пружини для підвищення заходів безпеки моряків на кораблях. Якось ненароком він зачепив пружину і та впала зі столу, але не зупинилась одразу, а зробила ще декілька «кроків» по підлозі. Майбутній сім’янин замислився над тим, що забавка могла б сподобатись дітям. Так і сталось. Коли Річард повернувся до своєї дружини Бетті Джеймс, вони взяли кредит у 500$ та виготовили першу партію «крокуючих пружин», яким Бетті дала назву Slinky. Слінки - в перекладі зі шведського означає загадковий, гладкий і звивистий.

Ці пружинки швидко завоювали серця мільйонів людей. Їх можна носити як намисто чи браслети, робити гірлянди, а найцікавіше – це запустити пружинку «ходити» сходами. До цього дня, оригінальні пружинки Слінки виробляються тільки в штаті Пенсільванія, США, на тому самому заводі, де була випущена перша Слінки в 1945р.




Немає коментарів:

Дописати коментар