пʼятницю, 9 вересня 2022 р.

 День плюшевого ведмедика

Щороку 9 вересня Сполучені Штати, Велика Британія та деякі скандинавські країни святкують День плюшевого ведмедика або День ведмедика Тедді (Teddy Bear Day).

Назва цієї плюшевої іграшки походить від імені 26-го президента США Теодора Рузвельта. У 1902 році на полюванні в штаті Міссісіпі президент пошкодував мале ведмежа та не став у нього стріляти. Це стало приводом для численних карикатур. У тому ж році власники магазину іграшок Морріс і Роуз Мічтом створили першого плюшевого ведмедика, схожого на того, що зображувався на карикатурах, і назвали його ведмежа Тедді (Teddy Bear).

Ми підготували для вас підбірку фільмів про ведмедиків, які не дадуть нудьгувати вихідними.

1.    «Пригоди Паддінгтона» і «Пригоди Паддінгтона – 2» (2014 і 2018). З дрімучих лісів Перу в Англію приїжджає добре, ввічливе і акуратне ведмежа, що належить до рідкісного виду говорящих перуанських ведмедів. У малюка благородна мета – він хоче стати справжнім джентльменом. Ведмежаті везе: прямо на станції він знайомиться з дружним сімейством Браунів, яке з радістю запрошує Паддінгтона жити до себе.

2.    «Вінні-Пух». Мультфільм знайомить маленьких глядачів з доброзичливим але досить ледачим та розсіяним ведмедиком Вінні Пухом та його друзями: маленькою свинкою на ім’я Рох, мудрою Совою, працьовитим Кроликом, віслючком Іа, тигриком Тигрою, а також з мамою-кенгуру Кенгою та її маленьким синочкум Ру. Вони постійно потрапляють в різні пригоди, з якими їм допомагає розібратись їхній господар, восьмирічний хлопчик Крістофер Робін.

3.    Братик ведмедик (2003). Ця історія сталася в часи льодовикового періоду, коли люди і тварини жили в залежності одне від одного. Молодий мисливець Кенаї, відправившись на полювання, вбив ведмедицю, священну тварину, тотем якої мисливець завжди носив із собою. За цей вчинок стародавні духи прогнівались на нього і в покарання перетворили на ведмедя.

4.    Сезон полювання (2006). Ведмідь-грізлі Буг і дивакуватий олень Еліот, що виросли в тепличних умовах, опиняються в лісі серед мисливців і диких звірів...

5.    Помста пухнастих (2010). Бізнесмен намагається забудувати ділянку в Орегонському лісі. Але йому протистоять не тільки екологи, але і тварини, що мешкають в цьому лісі.

Приємного перегляду!

Немає коментарів:

Дописати коментар