середа, 24 травня 2023 р.

 Міжнародний день степу


Щороку 25 травня світ відзначає  Міжнародний день степу. У цей день народився майстер чечітки Білл Робінсон. Степ це складний танець, в якому основний акцент робиться на роботу ніг.

Історія степ-танців прослідковується, з моменту,  коли чорношкірих рабів завезли в Америку та почали забороняти спілкуватися рідною мовою й зберігати свої звичаї. Рабовласники вважали, що якщо дозволити рабам зберігати свою культуру і звичаї, то це буде перешкоджати «контролю й управлінню рабами». У результаті, раби розробили власну нову культуру, Степ став методом спілкування та використовувався для передачі важливих повідомлень і новин. 

Під час Другої світової війни, багато афроамериканських солдатів танцювали степ. Цей танець був не тільки забавою, але і способом підтримки бойового духа. Пізніше необхідність для таємного спілкування зникла. До танцю додалися нові ритми, після чого степ став більш спортивним і складним

У 2000 році в Книзі рекордів Гіннеса з’явився запис про степіста Джеррі Адамса. Цей танцюрист подолав відстань від Вашингтона до Нью-Йорка за 6 годин. Що тут примітного? Те, що він зробив це, відбиваючи дріб чечітки. До слова, відстань між кінцевими точками склала 328 км.

Немає коментарів:

Дописати коментар