середа, 10 травня 2023 р.

 День очікування Мері Поппінс

«…східний вітер шумить між голим гіллям вишень…Однією рукою вона притримувала на голові капелюшок, а в другій несла сумку… Тільки-но жінка опинилася по цей бік хвіртки, її ніби вітром підкинуло вгору і понесло до Будинку. Так неначе й перед тим її до брами приніс вітер, почекав, поки вона відчинить хвіртку, а тоді знов підхопив з усім, що вона несла, й поставив перед дверима Будинку.»
Відгадали з якої книги цей уривок?
    Няня-чарівниця, Мері Поппінс  персонаж казкових повістей дитячої письменниці Памели Треверс.
Сьогодні, 11 травня відзначають День очікування Мері Поппінс.
    Особливе значення це казкове свято має для жителів Англії. У цей день вони не зачиняють вхідні двері на ніч, щоб Мері могла зайти у гості та випити з ними традиційний вечірній чай з печивом.
    Мері Поппінс нова няня у родині Бенксів. Вона має доглядати за дітьми: Джейн, Майклом і маленькими близнятами Джоном і Барбарою. Няня ніколи не сварить дітей, але її погляду достатньо, аби винуватцю шкоди було соромно за свій вчинок. Усе неприємне дітям супроводжується чарами: не улюблені ліки перетворюються на смачний сироп, а нудний похід у магазин стає відвідуванням чарівної кондитерської. Діти у захваті від Мері Поппінс. Здається, що вона інколи занадто віддаляється від їхніх питань і проблем, але потім сповна, у чарівний спосіб, задовольняє їхні інтереси.
    Вважається, що няня-чарівниця приносить з собою тепло, адже з її появою холодний північний вітер змінюється на теплий південний. З цього дня вже має встановитися тепла погода.

Немає коментарів:

Дописати коментар