вівторок, 26 грудня 2023 р.

День цукерки тростинки

26 грудня відзначають День цукерки тростинки. Улюблені дитячі солодощі, від яких так і віє духом Різдва.

Існує легенда, що смугасті палички винайшов чоловік з Індіани у           1880-х роках. Виробник довго думав як можна  передати сенс Різдва в одній цукерці. І придумав! Аби виділити власні солодощі з-поміж інших, під час їхнього створення він використав ряд християнських символів.

Білий колір символізував чистоту й безгрішність Ісуса Христа, три тонкі червоні смужки — Святу Трійцю. А широка червона смуга означала кров, яку Ісус пролив за людство. Згин тростини відсилав до пастухів, що прийшли привітати народження Ісуса. Варто було перевернути тростину догори ногами — і вона перетворювалась на літеру «J», з якої починається ім’я Ісуса (Jesus).

Апетитні факти про цукерки:

  • Перша історична згадка про цукрові тростини в США з’явилася в 1847 році. Пов’язана вона з іменем іммігранта з Німеччини Августа Імгарда, який у штаті Огайо прикрасив новорічну ялинку паперовими гірляндами, печивом, позолоченими горіхами та карамельними тростинами.
  • Історія свідчить: європейці напевне знали про карамельні тростини ще в середині ХІХ століття. Перший кулінарний рецепт різдвяних «смугастиків», що зберігся до нашого часу, з’явився 1844 року в кулінарній книзі «The Complete Confectioner, Pastry-cook, and Baker», що вийшла в Англії.
  • На різдвяних ярмарках досі влаштовують змагання кондитерів, котрі виготовляють різдвяні цукерки найрізноманітніших смаків та розмірів. Довжина найбільшої карамельної тростини становить 15, 5 м.

А ви вже отримували цього року солодку смугасту тростинку?

Немає коментарів:

Дописати коментар