пʼятниця, 6 вересня 2024 р.

День ліхтариків

7 вересня свято ліхтарів, або «Festa delle Lanterne», є одним із найяскравіших та найзахопливіших свят в Італії, яке привертає увагу як місцевих жителів, так і туристів з усього світу. Найвідоміші святкування відбуваються у Флоренції, Пізі та інших містах Тоскани.

 Однією з головних подій свята є «нічна хода з ліхтарями», коли тисячі людей проходять вузькими вуличками, тримаючи в руках кольорові ліхтарики різних форм і розмірів. Ліхтарі можуть бути як простими паперовими виробами, так і справжніми витворами мистецтва з унікальними візерунками та дизайном. Нічне небо підсвічується м'яким, теплим світлом, створюючи атмосферу казки та таємниці.

 Крім ходи, на вулицях часто проводять майстер-класи з виготовлення ліхтарів, де кожен охочий може навчитися робити свій власний ліхтар. Для італійців це важливий спосіб зберегти традиції та залучити молодше покоління до культурних звичаїв.

 Центральні площі та вулиці міст прикрашаються світловими інсталяціями, які вражають своєю величчю та красою. Часто на святі можна побачити масштабні фігури з ліхтарів, які представляють історичні події, персонажів або культурні символи. 

Немає коментарів:

Дописати коментар