неділю, 18 червня 2023 р.

Всесвітній день дитячого футболу

Щорічно 19 червня світова спільнота відзначає Всесвітній день дитячого футболу. Метою свята є поширення ідеї здорового способу життя та прищеплення любові до спорту серед молоді планети.

Ініціаторами створення свята є представники ООН. Дитячим фондом Організації Об’єднаних Націй – ЮНІСЕФ та Федерацією національних та континентальних футбольних асоціацій (ФІФА). Під час підписання угоди також було створено всесвітній рух «Голосуйте за дітей».

Футбол – один із найпопулярніших видів спорту в Європі та Америці. Він має видатну та цікаву історію у світі спорту. Футбол у його сучасному вигляді виник в Англії в середині 19 століття. Але альтернативні версії гри існували набагато раніше і є частиною історії футболу.

Ранні свідчення того, що в футбол грають як в спортивну гру, зустрічаються у Китаї у 2 і 3 століттях до нашої ери. У Китаї, шкіряні м’ячі змащували жиром і штовхали в невелику сітку. Задокументовані свідчення також підтверджують, що стародавні римляни та греки грали в м'яч заради розваги та жарту. Деякі джерела вказують на Кіото, Японія, де гра в футбол є популярним видом спорту.

У 1365 році король Едуард III заборонив футбольні ігри через зростання насильства та потурання військових спорту. У 1424 році король Шотландії Яків I також оголосив у парламенті – «Na man play at the Fute-ball» (ніхто не повинен грати у футбол).

Коли та де саме зародився футбол - це питання, на яке немає точної відповіді. Ви можете легко сказати, що в цю популярну гру грають вже понад три тисячі років. Народження сучасного футболу приписано Великобританії. Він також був відомий як футбольна асоціація, а Шотландія та Англія були співзасновниками регулярної гри в футбол.

Немає коментарів:

Дописати коментар