четвер, 28 вересня 2023 р.

Всесвітній день моря 

Всесвітній день моря це міжнародне свято, яке відзначається щороку в останній четвер вересня. Це особливий день, присвячений визнанню важливості морів і океанів для життя на Землі й заохоченню їхнього бережного використання та охорони. 

Моря та океани покривають понад 70% поверхні нашої планети. Вони служать джерелом життя для численних видів рослин і тварин. Морські екосистеми забезпечують здоров'я планети, регулюючи клімат, поглинаючи вуглець та надаючи харчі та ресурси для мільярдів людей. Понад 3 мільйонів людей отримують основний дохід з рибальства, а моря служать важливим шляхом для транспорту та торгівлі. Проте моря та океани також стикаються з численними загрозами. Забруднення водойм, перенаселення рибних ресурсів, зміна клімату та втрата біорізноманітності є лише деякими з проблем, які впливають на здоров'я наших морів і океанів. Важливо вживати заходи для збереження цих цінних ресурсів. 

Всесвітній день моря відзначається заходами у всьому світі. Це можуть бути морські виставки, лекції, конференції, навчальні програми та прибирання узбережжя. Цей день також дає змогу відзначити досягнення в галузі морської науки та технології.

Немає коментарів:

Дописати коментар