вівторок, 10 жовтня 2023 р.

 Всесвітній день інклюзивності


Всесвітній день інклюзивності (World Inclusion Day) відзначається щорічно 10 жовтня. Це особливе свято призначене для того, щоб підкреслити важливість інклюзивного суспільства та рівних прав для всіх незалежно від їхніх особливостей, обмежень або фізичних здібностей. День інклюзивності наголошує на тому, що кожна людина заслуговує на повагу, підтримку та рівні можливості.

Інклюзивність  це підхід, який визнає та підтримує права та гідність кожної людини, незалежно від її індивідуальних характеристик. Інклюзивність передбачає створення суспільства, де всі можуть брати участь у всіх сферах життя, включаючи освіту, працю, культуру та соціальну діяльність.

Перший Всесвітній день інклюзивності відбувся у 2020 році за ініціативи The Garden Foundation. The Garden Foundation – це неприбуткова організація, яка служить людям з порушеннями, наголошуючи на освіті, мотивації, незалежності та, що найважливіше, інклюзивності. 

Всесвітній День Інклюзивності це нагадування нам про важливість та актуальність рівних прав і можливостей для всіх. Цей день має на меті створити світ, де кожна людина відчуває себе повноцінною частиною суспільства. Спільні зусилля всіх громадян можуть сприяти інклюзивності та створити краще майбутнє для всіх нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар