понеділок, 2 квітня 2012 р.

З 2003 року, згідно з наказом директора ЦБС від 10. 03. 2003 року № 1а, наша бібліотека стає бібліотекою-музеєм ім. Брилінського Д. М. для дітей. Це стало важливою подією в житті бібліотеки, адже Дмитро Михайлович Брилінський здобув славу не тільки в області, але й за її межами. Він видатний письменник, художник, публіцист, краєзнавець, філософ. Про таку людину, можна сказати такими словами: він сіяв розумне, добре, вічне і залишив по собі добру пам’ять.
Дружина письменника Галина Макарівна передала в музей рукописні та друковані видання Дмитра Михайловича, картини та особисті речі, з  якими мають можливість ознайомитись відвідувачі музею. А саме, 8 друкованих видань, 31 примірник рукописних, 5 альбомів із фотознімками та листуванням з відомими українськими письменниками та діячами, 22 нагороди, 11 репродукцій картин, особисті речі Дмитра Михайловича.
Протягом року працівники бібліотеки проводять багато різноманітних заходів в музеї  -  це екскурсії, огляди та перегляди літератури, літературні та поетичні години, які знайомлять з творчим та життєвим шляхом Дмитра Брилінського. В 2009 році був підготовлений  та оформлений біобліографічний покажчик «Там де життя, там й поезія», присвячений творчості Дмитра Михайловича Брилінського.
При бібліотеці діє клуб «Юний краєзнавець», на засіданнях якого також проводимо заходи про історію та сучасність нашого міста, краю. Щедра Подільська земля на таланти! Багато славетних імен наших земляків ми згадуємо на наших зустрічах і особливу увагу приділяємо Д.М. Брилінському. Його збірки поезій «Україно! Моя Україна!», «Снопик», «Загадки» дуже подобаються нашим читачам.
Якщо Ви цікавитись історією, літературою нашого краю запрошуємо до нас! Ми завжди раді бачити Вас в нашій бібліотеці!

Немає коментарів:

Дописати коментар