понеділок, 23 квітня 2012 р.

Тренінг "Здоров'я та здоровий спосіб життя"

Під такою назвою пройшов тренінг, в якому взяли участь учні 9-В  класу багатопрофільного ліцею, працівники бібліотеки №10, бібліотекар ліцею Подлюк О.І., соціальний педагог Юрчук О.П. та координатор Всеукраїнської благодійної організації АСЕТ  Шайнога  Дарья.
            Зі словами привітання та метою проведення тренінгу виступила завідуюча бібліотекою Зозуля Л.В. Сьогодні майже 90% дітей дошкільного віку, учнів і студентів мають відхилення у здоров’ї. Тільки за останні 5 років на 41% збільшилася кількість учнівської  молоді, віднесеної за станом здоров’я до спеціальних медичних груп. На 60% зросла кількість неповнолітніх, які вживають наркотики, палять, п’ють. Людина сьогодні звикла сподіватися не на захисні сили свого організму, а на могутність медицини. Академік Амосов стверджував: «Щоб бути здоровим, потрібні власні зусилля, постійні і значні. Замінити їх не можна нічим». Справедливими є слова: «Гроші втратив – нічого не втратив, час втратив – багато втратив, здоров’я втратив – все втратив».
            Учні пройшли тест «Вибір за тобою», прослухали лекцію координатора Шайноги Дарьї про підступність хвороби СНІДу, дізнались багато нового та пізнавального, а саме,рекомендації як захистити себе від ВІЛ/СНІДу, переглянули плакати та буклети «Тобі варто про це знати!». Ще раз нагадали  учням заповітні слова – твоє майбутнє залежить від твого вибору!
            Працівники бібліотеки підготували книжкову виставку «Найбільше багатство – здоров’я», з якою ознайомила учнів провідний бібліотекар Дроздова О.В.

1 коментар: