неділю, 27 серпня 2023 р.

 День краватки-метелика

    28 серпня відзначають національний день краватки-метелика. Це неформальне свято стильних аксесуарів для чоловіків й жінок.

Невідомо, хто першим заснував цей день, але відзначають його з 2007 року. Це свято дає кожному чудову нагоду одягнути краватку-метелик, якою можна прикрасити повсякденне вбрання. Ті, хто ніколи не носив цей аксесуар, можуть спробувати поповнити свій звичайний гардероб.

Один із найкрасивіших аксесуарів чоловічої моди краватки-метелики. Однак його не можна назвати універсальним атрибутом іміджу на всі випадки життя. Найчастіше "метелика" чоловіки одягають зі смокінгом або фраком. Тільки впевнені в собі люди, які не бояться переборщити зі своїм стилем, дозволять поєднувати цей аксесуар з іншими видами гардероба. Тільки в цьому випадку метелик стає головною родзинкою образу та привертає увагу.    

Історія краватки-метелика починається XVII ст. Саме тоді краватка була принесена до Франції хорватськими найманцями.

Саме Людовік XIV увів у моду при своєму подвір’ї цей аксесуар. Якщо в хорватській армії зав'язаний особливим чином шарф виконував лише функцію захисту шкіри шиї, то аристократія французького двору використовувала прототип краватки як елемент створення свого образу і привернення уваги.

Сьогодні, часто краватку-метелик використовують в уніформі обслуговчого персоналу готелів та ресторанів. Нерідко можна зустріти форменого метелика на шиї хлопчика-носильника або офіціанта.

Немає коментарів:

Дописати коментар